Parkettgolv , mattlackerade/vitmattlackade

Parkettgolvet är av märket Boen, ek 14 mm 3-stavs Finale Live Satin. Kan köpas hos Englund Gruppen i Årsta.

Rengör och underhåll parkettgolvet regelbundet. Det är enkelt att hålla rent och regelbundet underhåll garanterar att parkettgolvet kommer att hålla sig vackert i många år. Dammsug eller torka golvet reglelbundet med en fuktad trasa. Se till att trasan är ordenligt urvriden. Använd ett neutralt eller lätt basiskt (ph 6-8) rengöringsmedel. Följ anvisningarna för rengöringsmedlet. En överdosering kan skada lackade golv och gör dem hala. Vaxa aldrig ett lackat parkettgolv.

Tyngre föremål som tappas, dras, skärs eller skjuts mot golvet skadar alla parkettgolv. Använd aldrig ammoniaklösningar för rengöring. Om en fläck uppstår på parkettgolvet skall denna tas bort omedelbart. Det är oftast lättare innan fläcken torkat in.

Ställen som utsätts för hårt slitage, smuts och fuktighet bör skyddas med en matta. BOEN parkettgolv är ytbehandlade med UV-baserad lack som ger en stark och hård yta. Det bör dock sättas möbeltassa på stolar och andra möbler.

Sand, vatten, husdjur, tassar/klor och höga klackar kan skada alla parkettgolv. Ett rum med parkettgolv skall alltid ha en relativt luftfuktighet på mellan 30 och 60 procent. Om det är nödvändigt skall luftfuktare användas.

Skötselprodukter mattlackade golv/vitmattlackade golv:
- BOEN Cleanser, normal skötsel
- BONA Polisch Matt (Naturale) fräschar upp lackytan
- BOEN Reparations kit matta golv